Kiesel Okamul PU-V Schnell alapozó 11 kg

Legyél az első aki értékeli ezt a terméket!

81,193 Ft

Vásárlás és rendelés
Parkettázási termékeinket az info@stabparketta.hu e-mail címen, vagy a +36 (30) 278-22-01 mobilszámon rendelheti meg! A laminált padlók közül egyes dekorok raktárkészletről elérhetők, a rendelős dekorok beszállítási ideje 4-6 hét. A szalagparketták, és csiszológépek várható beszállítási ideje 1-2 hét. A vinylpadlók-és svédpadlók szállítási ideje várhatóan 4-6 hét. A kétrétegű parketták és csaphornyos parketták gyártása előreláthatólag 8-12 hét.

Cikkszám: 60077

 • nem nedvszívó és nedvszívó alapfelületekre
 • gyors száradású 
 • oldószer- és vízmentes
 • erős kötőtapadás
 • rövid száradási idő kalciumszulfát-esztrichen

Termékleírás

Oldószer- és vízmentes, nagyon alacsony kibocsátású, egykomponensű, poliuretánbázisú alapozó nedvszívó és nem nedvszívó alapfelületek előkezeléséhez aljzatkiegyenlítési és burkolási munkálatok előtt. 

Alkalmazható:

 • kerámia és natúrkő burkolatok lerakása előtt hordozóképes alapfelületeken
 • labilis, sérült esztrichfelületek megszilárdításához
 • nedvességzáró rétegként1] a maradványnedvesség lezárásához maximum 4,0 CM % értékig cementkötésű nedvességálló alapfelületeken, elasztikus és textil burkolatok, valamint parketta lerakása esetén
 • alapozóként parketta burkolása előtt Kiesel Bakit parkettaragasztókkal, valamint kerámia burkolatok és natúrkő burkolása előtt Okamul PU-K vagy Kiesel Flexmörtel ragasztókkal
 • alapozóként kritikus minőségű, régi aljzatkiegyenlítő- és ragasztórétegeken (pl. szulfitlúgos vagy bitumen felületek)
 • nedvességre érzékeny alapfelületek (pl. kalciumszulfát-esztrichek, farostlemezek, OSB-lapok, valamint gipszkötésű szárazesztrich elemek) felülről történő átnedvesedéstől való védelmére
 • alapozóként aljzatkiegyenlítési munkálatok előtt Servoplan és Servofix spatulyázómasszákhoz (Servoalpha csak textil és elasztikus burkolatok esetén), Okatmos EG 20 / Okatmos UG 30 alapozó alkalmazásával kombinálva.

Alapfelület előkészítése 

Az alapfelületnek és a helyiség klimatikus feltételeinek az érvényes VOB, C rész, DIN 18365, 18352 és 18356 szerint, valamint a technika állása szerint bevizsgáltnak és burkolásra alkalmasnak kell lennie. Az alapfelületek az aktuális BEB („Alapfelületek vizsgálata és előkészítése”), valamint a TKB-8 rendelkezések szerint előkezelendők.

Feldolgozás

A terméket használat előtt tartsuk feldolgozási hőmérsékleten, és alaposan rázzuk ill. keverjük fel.

Az alapozót mindig egyenletesen hordjuk fel a teljes felületre velúr hengerrel vagy szivacshengerrel, kerüljük a pocsolyák és/vagy vastagabb rétegek képződését. Minden rétegnek teljesen ki kell keményednie, és egy vékony, zárt filmréteget kell képeznie. A különböző rétegek felvitelét ill. a további felületi munkálatokat is 48 órán belül el kell végezni.

Alapozóként aljzatkiegyenlítési és burkolási munkálatok előtt:

Nedvszívó felületeknél közvetlenül az első réteg kikeményedését követően (kb. 50 perc) vigyük fel a második réteg Okamul PU-V schnell alapozót. Ezután a friss felületet bőségesen szórjuk meg 0,3-0,8 mm szemcsézetű kvarchomokkal, vagy az első réteg kikeményedését követően vigyünk fel a felületre Okatmos UG 30 / Okatmos EG 20 alapozót tapadásközvetítő anyagként.

Nem nedvszívó felületeknél csak egy réteg Okamul PU-V schnell alapozó felvitele szükséges, kvarchomok szórással vagy Okatmos UG 30 ill. Okatmos EG 20 alapozóval kombinálva.

Alkalmazás nedvességzáró rétegként1] nedvességre nem érzékeny alapfelületeken:

Maradványnedvesség: 2-3 CM % = 2 réteg

  1. CM % = 3 réteg

Kerámia és natúrkő burkolatok lerakása homokszórás nélkül is lehetséges 48 órán belül. Hosszabb várakozási idő esetén 48 órán belül vigyünk fel a felületre Okatmos UG 30 / Okatmos EG 20 alapozót tapadásközvetítő anyagként.

Alapozóként nedvességre érzékeny alapfelületek (pl. kalciumszulfát-esztrichek) védelmére:

Alkalmazzunk egy réteg Okamul PU-V schnell alapozót, majd a kikeményedést követően (kb. 50 perc) vigyünk fel a felületre Okatmos UG 30 / Okatmos EG 20 alapozót tapadásközvetítő anyagként. Ez kiemelten lényeges kerámia burkolatok lerakásánál, ahol a várható ragasztóágy vastagság 5 mm felett van, vagy aljzatkiegyenlítésnél 10 mm-nél vastagabb rétegek esetén.

Technikai adatok

Szín barnás, átlátszó
Felhasználási terület beltérben, fal- és padlófelületeken
Felhasználási hőmérséklet +15°C-tól +25°C-ig (alapfelület)
Kikeményedési idő* kb. 50 perc

parketta ragasztása esetén Kiesel SMP ragasztókkal minimum 3 óra

Padlófűtés alkalmas
GISCODE RU 1 TRGS 610 szerint
EMICODE EC 1Plus R GEV szerint
Tárolás fagymentesen tárolandó,

eredeti, bontatlan tárolóedényben kb. 12 hónapig tárolható

* + 20 °C és 65% rel. páratartalom esetén. 

Magasabb hőmérséklet lerövidíti, alacsonyabb hőmérséklet meghosszabbítja ezt az értéket.

Fontos útmutatás 

Csak ipari felhasználók részére.

További információk a biztonsági adatlapban találhatók.

A helyiség nem megfelelő klimatikus viszonyai esetén (alacsony hőmérséklet és rel. páratartalom < 40 %) hosszabb kikeményedési időt (minimum 3 óra) kell betartani a parketta ragasztása előtt.

Anyagszükséglet

 1. 100-150 g/m² alapozóként
 2. 300-350 g/m² nedvességzáró rétegként1]

Szerszám

velúr henger vagy szivacshenger

Tisztítás

A szerszámot használat után azonnal tisztítsuk meg Bakit RT-vel vagy etanollal.

Csomagolás/raklapmennyiség cikkszám 

3 kg-os műanyagkanna 60070

11 kg-os műanyagkanna 60077

Termékadatok

Kiszerelés

17 kg

Gyártó

Kiesel

Padlófűtésre

alkalmas

Címkék:Kiesel
Top