Szalagparketta

A szalagparketta egy, a negyvenes évek elején kifejlesztett parketta típus. A legmodernebb szalagparketták, már lockos kivitelben ragasztás nélkül fektethetőek, illetve padlófűtésre is alkalmasak. Tökéletesen résmentes felületet ad, a felületét többször csiszolással átlakkozással fel lehet újítani, így élettartama 40-60 évre tehető.

A szalagparketta felületkezelt parketta. Sok ember számára ez a parketta jelenti a természetes fapadlót. Szerkezetét három, egymásra merőleges szálrendezéssel összeragasztott faréteg alkotja. Felülete csiszolt, több rétegben lakkal, vagy olajjal kezelt (UV-ra keményedő), ami a lerakása után azonnali használatra teszi alkalmassá.

A szalagparketta megjelenése lehet 1 soros padló Dielen mintázatú 2 soros svédpadló hatású és hagyományos 3 soros kivitelű.

Aktuális termékkínálatunkat tekintse meg szalagparketta webáruházunkban!

Szalagparketta – 3 rétegű készparketta

A negyvenes évek elején kifejlesztett parketta típus. A legmodernebb szalagparketták klikkes kapcsolódásuk miatt már ragasztás nélkül fektethetőek, illetve padlófűtésre is alkalmasak. Tökéletesen résmentes felületet ad, a felületét többször csiszolással átlakkozással fel lehet újítani, így élettartama 40-60 évre tehető. A mai kor legelterjedtebb faparketta burkolata. Több száz fafajban, felületkialakításban, és megjelenésben egy nagyon gyors burkolást eredményező nem drága parketta típus. A lerakás után egy kész, járható, tisztítható felületet kapunk, mely évek múltával felújítható lakkozható, olajozható, színezhető.

 

TECHNIKAI JELLEMZŐK:

legmodernebb szalagparketta már ragasztás nélkül fektethető, illetve padlófűtésre is alkalmas. Ez azért fontos, mert a használat során esetlegesen megsérült szálakat ki lehet cserélni, nincs szükség átcsiszolásra, újralakkozásra. A felület védelméről 5 – 10 réteg UV-lámpával kikeményített UV-lakk, vagy UV-olaj gondoskodik. Teljes vastagságuk 13 – 15 mm. Meglévő elhasználódott burkolatra (csempe, márvány, parketta…) azonnal lefektethető. A csaphornyos változatot is csak egymáshoz – az aljzathoz nem – kell ragasztani. A szalagparketta higiénikus és esztétikus faburkolat. Ennek a parketta típusnak a megvásárlását egészségügyi okok is indokolhatják. Sztatikus feltöltődésre nem hajlamos, továbbá könnyen tisztán tartható. Az allergiásoknak kifejezetten ajánljuk, mert a poratkák nem tudnak megtelepedni benne, mint pl. a padlószőnyegekben

A szalagparketta ápolása: felülete porszívóval vagy erősen kicsavart nedves ruhával könnyedén tisztítható. A hosszabb élettartam miatt ajánlatos az EUKU-WAX ápolószer használata.

Előnyei:

• Hézagmentes felület ad.
• Tartós és többször felújítható.
• Felületkezelve kapható.
• Kevésbé hajlamos a méretváltozásra mint a tömörfa parketták.
• Akár házilag lefektethető.
• Egyes típusai padlófűtésre is alkalmasak.
• Nagy fafaj választékban kapható.
• 1, 2 és 3 soros kivitelben is gyártják.
• Lerakásuk gyors és gazdaságos, ragasztás nélkül, klikkeléssel történik
• egyes típusai tornatermek padlózatának készítésére is alkalmas

Hátrányai:

• Csak szalagmintában rakható

BEFAG PanLoc szalagparketta – 3 rétegű készparketta

A hazai gyártású BEFAG szalagparketták nut-féderes ragasztós és PanLoc-os ragasztás nélküli kivitelben kerülnek forgalomba. A PanLoc-os parketták gyors, hézagmentes burkolást eredményeznek. Járó- felülete tökéletes védelmet kapott, a Nano lakkozási eljárásnak köszönhető a lakótérben előforduló használat során, nem extrém karc és kopásnak kitett parketta több évtizedes tartóssága. Mindig és minden körülmények között ajánlatos a gyártó által javasolt parketta védelme! A gyártói ajánlás a BEFAG lakkozott szalag parkettára, az általunk forgalmazott EUKU WAX parketta ápolót javasolja!
A ragasztás nélkül lerakható parketták több éves gyári garanciája (15 év) sejteti a termék magas minőségét.

A BEFAG fafaj választéka a hazai parkettagyártók között kiemelkedik, sőt felveszi a versenyt a világ nagy parkettagyáraival. A BEFAG szalagparketták készülnek 3 soros fedőréteggel, ennek a felületi megjelenése a hagyományosnak mondott szalagparketta. Készülhetnek 1 soros fedőréteggel (Dielen), ezek felületi megjelenése már a mai kornak nagyon divatos padlóburkolatnak, a svédpadló által nyújtott képet tárja elénk. A Dielen parketta elemeknek kisebbik testvére, ami szintén egy svédpadló hatású felületet varázsol elénk a 2 soros fedőrétegű szalagparketta.
A BEFAG parketta fafajválasztéka pazar! Európai fafajok, a Tölgy, Füstölt Tölgy, Köris, Bükk, Juhar, Cseresznye, mellett a különlegesebb Magyar fafajok, mint a Cser, Gözőlt Akác. Az egzotikusnak tartott fafajok a világ minden részéről mint például, Kanadai Juhar, Amerikai Cseresznye, Amerikai Dió, Jatoba, Merbau, Doussie, Wenge.
Ügye nem is olyan könnyű a választás a sok barátságos, meleg, hangulatos parketta színek világában!

Szalagparketta választékunkban BEFAG parketták közül választhatnak vásárlóink.

Találatok 1–16 a 52 termékből

Találatok 1–16 a 52 termékből

Top