Tömörfa parketta

A tömörfa parketták igazán klasszikus parkettatípusok: végtelenül esztétikusak, kifejezetten időtállóak, viszont azt se felejtsük el, hogy sokszor óvatosságot és mindenképpen rendszeres karbantartást igényelnek.

A tömörfa parketta már századokkal ezelőtt az elegancia és a kifinomultság jele volt, így ma is a költségesebb burkolatok közé tartozik, ennek ellenére viszont évtizedekig kiszolgálhatnak, ha megfelelően ápoljuk. Többször is felújíthatóak. A tömörfa parketták családjába tartozik a lamella parketta és az intarziás parketta is, utóbbi csak egyedi gyártású parketta.

Tömörfa parkettáink között találhatóak:

Csaphornyos parketták, melyek változatos mintázatú, tartósak és többször csiszolhatóak, viszont sérülékenyek. könnyen résesednek, felületkezelést igényelnek és lerakásuk előképzettséget, és szerszámozottságot igényel.

Ipari parketták, melyeknek kedvező az áruk, ugyanakkor sokszor felújíthatók, strapabíró burkolatok, sok fajtában kaphatók, viszont gondos ragasztást igényelnek, helyszíni csiszolás és felületkezelés szükséges hozzá.

Intarziás parketták, amik különleges, egyedi felületet adnak, így egyedi gyártásúak is. Tartósak és többször felújíthatók, néhány típusa padlófűtéshez is alkalmas, de gondos csiszolást és ragasztást igényelnek.

Lamella parketták olcsók, de többször felújíthatók, padlófűtésre is rakhatók, de szintén gondos ragasztást és helyszíni csiszolást és felületkezelést igényelnek.

Mozaik parketták nagy táblákban kaphatók így gyorsan rakhatók, olcsók és többször felújíthatók, alkalmazhatók padlófűtésnél, de ezek is szintén helyszíni csiszolást és felületkezelést igényelnek illetve gondos ragasztást.

 

A folyamatosan növekvő alapanyaghiány miatt a tömör fapadlók gyártása csökkent. Beszerzésükkel kapcsolatban minden esetben kérjük keresse fel kollégáinkat a 06 30 278 2201-es telefonszámon!

Showing the single result

  • Csaphornyos parketta 350x70x22mm Rusztikus Tölgy

    Termékeink megrendeléséhez árajánlatkérés szükséges az árajánlat kérő űrlap kitöltésén keresztül.
    Csaphornyos parketta tölgy rusztikus 350x70x22mm méretben. Pontos ...

Showing the single result

Top